2.01.2006

Pittoreski


saturday sun :), originally uploaded by 50mm.

Koetan olla ystäväsi, mutta on liian kuuma. Syvennyksessä oranssitäplikkäät kissat lepäävät epämukavissa asennoissa. Laukku, laukussa pullo, pulloon on pujotettu omena sen ollessa pelkkä kukkapohjus.

Varjoja on liikaa ja ne ovat liian tummia valokuvien kannalta. Kissoista on saatava kuva. On jotain, mitä katsella, kun kaipaa lohdutusta.

Katso nyt noita. Miten hellyyttäviä.

Kuono nihkeänhaisevaa kiveä vasten, helteen pääsemättömissä, peräaukon tienoilla matojen kuhina, vatsa möyrii aamuisesta leivänpalan jämästä, nälissään syö vaikka mitä, ei jaksa liikkua, helle viluttaa kun ei ole juonut tarpeeksi, vettä on kauempana, on liian kuuma liikkua, ei edes tee mieli.

Suljin laulaa. Hymyilyttää. Jos kissat tietäisitte, teillä on niin hennot raajat ja ihanan näkyvät kylkiluut, te teette mitä vaan ja olette epämukavissa asennoissa.

Toisen pää toisen harteilla. Seuraako sellaisesta hyvää vai parempaa? Toisen pää seinässä. Työntävät toisiaan ulokkeella edestakaisin liikkumatta, päällystävät toisiaan vajavaisesti, koettelevat painovoimaa kylkiluilla ja selkäruodoilla, lopulta on pakko vetäytyä, hellettä ei kestä.

Aukiolle viedään lihaa, joka on myrkytetty. Auringon noustessa veltot oranssinväriset nostetaan jätesäkkeihin rukkasin. Nopeasti, kohta on liian kuuma.

Näkyy selkeämmin, ettei tämä ole mikään kehitysmaa. Pian ne tulevat takaisin. Eivät ne kuole millään. Kaikkea on kokeiltu.

Ja ehkä ihan hyvä niin. Sulkimet laulavat niille. Hymyt. Ne matkaavat toisille mantereille, ikuistuvat.

"Tätä minä katselen, kun ajattelen rakkautta."

Niin minäkin, anna anteeksi, niin minäkin.