3.13.2006

Kirje kauas


Action, originally uploaded by George.

En ymmärrä, miksi esität asian tuolla tavalla. Ikään kuin olisi jotakin kaunista tavassa, jolla ne viettävät aikaa puistossa, lytistävät maan ja kikattavat.

Eivät niiden tavat ole niin ikuisia. Totta, ne katsovat samalla tavalla ja ehkä oikovat vyötärönauhaa ja pannoittavat hiukset. Mutta Sapfo, sinä unohdat tärkeimmät. Nämä sanovat empowerment by sex, uudelleen ja uudelleen, nauravat päälle, ehkä itkevätkin.

Kesälläkään ei nurmi verso näiden jäljiltä, kun ne tanssivat pataljoonina, ojennus, kallistus, silmien liike, hymy, valtaavat suojakuoriset sohvat ja litistävät kuraa ja sanovat että annapa sittenkin lasi viiniä, taidan olla sen tarpeessa.

Rakas alttari, niinpä niin. Sapfo hyvä, jospa puhuisimme asioista niiden oikein nimin. Että pian kaikki ruoho on tallottu, ja edelleen miehet ilmoittavat ensiksi autonsa merkin ja vuosimallin, Ras Tanurassa luotsi on ikuisesti ylitöissä.

Pellot kynnetään öljyllä, kylvetään öljyllä, housujen kangas on öljystä märkä. Ruohonleikkuri käy öljyllä, siitä jää pahanhajuinen vana, kaljuilla kohdin terät vispaavat tyhjää kovanruskean yllä.

Mutta ensin tulevat nämä pämppäämään. No niin, Sapfo hyvä. Kirjoitetaan tytöistä keväisissä puistoissa, se on ihan okei aihe.

Sievältähän se näyttää. Että kaikki vain kulkee piirissä ja tallaa vaaleanvihreää ja että tulee kesä. Eivät ne tiedä, etteivät nämä halua tallata mitään, ellemme me kerro. Että ne deletoivat jokaisen viestin joka alkaa autonmerkillä.

Miten olisi, että ylittivät aidan luvatta ja kävivät nurmelle kikattaen, joivat vähän liikaa ja kieppuivat epärytmisesti, käsivarret kananlihalla, huojahtelivat ja pyllähtivät, ottivat vielä yhdet tölkilliset, huulikiiltoa meni poskelle saakka, halailivat ja loilottivat karmeaan ääneen, lähtivät kotiin viimeisellä julkisella.

Ja että maa oli sen jäljiltä loppukesän järkyttynyt, ja että tämä toistuu keväittäin, aitoja tai ei, ja että sukupolvi sukupolvelta tytöt kokeilevat, joko tarkenee lyhythihaisessa ja sitten on tanssittava ettei jäätyisi. Ja että koko ajan ne vähäsen tarkkailevat, kuuluuko kirkuna varmasti riittävän kauas.

Koska niin humalassa ne eivät ikinä ole, että unohtaisivat, miltä piti näyttää. Kreetalaistytöiltä. Sinä tiedät sen, samoin minä. Ehkä vielä joskus puhumme asioista oikein nimin.

Sinne saakka, Sapfo hyvä, kehottaisin sinua miettimään, mikä ruohossa oikeastaan on niin pehmeää. Siitä saa hiton inhottavia paperihaavoja, etenkin jos tanssii kreetalaistyttöjen tapaan. Ja ennen kuin ruoho on riittävän kovaa viiltämään, viiltää halla.