4.02.2006

Päiviä


sunysunrise, originally uploaded by Sunnyvaledave.

Jeanie, on päiviä, jolloin aurinko lakaisee puistoa eestaas huolimattomin kahdeksikoin, nuolee kaiken sileäksi. Tiedän, että puhut mieluummin suudelmista, mutta minä en usko sellaisiin. Auringon kieli on karhea, mutta en halua ajatella sille parransänkeä, vaikka iho välillä punertuu ja tuleekin araksi. Aurinko ei voi olla mies ja kuu nainen, ne ovat taivaankappaleita, eivät mikään riitelevä pariskunta.

Ei, älä saivartele lukiessasi, että miten muka taivaankappale nuolee pentunsa puhtaaksi, jos ei suutele. On kevät, Jeanie, kevät! Puut pyöristyvät ja alkavat kuiskia. Linnut eivät jätä meitä rauhaan öisinkään. Aina on sanottavaa. Jeanie, kirjoitettavaa, sinulle.

Ja pilvet, kuinka ne kulkevatkaan ikkunani toisesta laidasta toiseen ja kuinka kaipaankaan sinua tänne. Asun nyt uutta asuntoa, melkein kuin uutta kaupunkia, kävelen mäen ylös pelkäämättä, en ole ikinä arastellut täällä. Tämä on hyvä paikka asua.

Täällä kukkivat syreenit vähän myöhemmin, tuotko minulle sitten kimpun, jos ehdit luokseni? Nirhaat puukolla, vähäsen vain. Kunhan tuot parittoman määrän oksia, en tahdo kuolla vielä aikoihin. Odottelen sadetta, joka lakaisisi kadut. Sillä katuja aurinko ei lakaise, pikemminkin päinvastoin.

Ja puut, ne tahtovat kaikkea. Ne ovat kuin sinä, Jeanie, ja minä. Rakastavat jokaista vastaantulijaa, joka ei paljastu kirvesmurhaajaksi. Sellaista se on, keväisin.

Mutta eniten tietenkin rakastan sinua, sinulla on niin taivaansininen hamekin.

Connie