3.31.2007

Mitäpä jos


.tender, originally uploaded by sweet distin.

Mitäpä jos puhaltaisit kaikki silmäripset menemään, puhaltaisit ja toivoisit. Et murehtisi, kuinka myöhemmin survaiset imurinsuutinta lattiaa pitkin laudat rumisten, et miettisi, toteutuiko toive.

Puhaltaisit, toivoisit vain. Oppisit hengitystekniikan kuin pakon edessä, kuvittelisit vaskisoittimen, silmäripsi lentäisi, keho kasvaisi uutta karvaa, taipuisaa, minkinmustaksi värjättyä tai juurineen pois revittävää.

Jeanie, sinä tarvitset miehen, joka ylistää taipuisaa kainalokarvaa silmäripsien sijaan.

Tai mitäpä jos kokoaisit silmäripsesi talteen pieneen kiinalaisrasiaan ja kun niitä olisi tarpeeksi, sitoisit niistä siveltimen. Niiden hauraus ja taipuisuus voittaisi näädänkarvan, niitä olisi pidetty kyynelkuureilla ja hapetettu, ne kuljettaisivat vettä tuosta noin vain, paperille piirtyisi täysi jälki, sivellintä ei tarvitsisi kastaa jatkuvasti väriin.

Et toivoisi mitään, kokoaisit vaan, pian sinulla olisi purkillinen siveltimiä, vuotaisit verta väriksi kuukausittain, harmi että se aina kuivuu vain ruskeaksi, mutta ruskeita ovat monet asiat, pilkukkaat linnut pesineen esimerkiksi. Oksat, mutainen vesi. Pisamat, ruoste. Et toivoisi mitään, kokoaisit ja maalaisit.

Voisit maalata vaikka kokonaisen alastoman metsän ennen kesää.

Arvaan jo mitä vastaisit, Jeanie, ettet tahdo lakata toivomasta. Että hyödyllisin on toive, joka ei voi toteutua, koska se auttaa parhaiten ymmärtämään, mikä on todellista. Se, mikä kuvitellaan tai se mitä ei ehditä kuvitella, se mistä emme osaa sanoa, mikä se on ja mistä tulee.

Mutta voisithan puhaltaa, Jeanie rakas, silmäripsiä edes kiinalaisrasian suuntaan, voisithan? Ja jos ripsi ei putoaisi rasiaan, unohtaisit sen saman tien. Ja avaisit rasian toisinaan ja katselisit ripsiä, niin monta toivomusta kiinalaisessa rasiassa.

Mitäpä jos eräänä aamuna kävelisit ikkunan valoon ja avaisit rasian ja kopistaisit kaikki ripset kerralla kadulle, katsoisit, kuinka ne leijuisivat ja katoaisivat melskeeseen, etkä tahtoisi toivoa mitään?

Ja sitten illalla, hieroessasi unisia kasvojasi littein kämmenin, irtoaisi uusi ripsi.

Mitäpä jos Jeanie lähettäisit sen minulle?

En ole keksinyt näet hiuskiehkuralle mitään käyttöä, mutta ripselle kyllä keksisin.